Cursusleiders

Noord-Brabant


Rita Ketelaars
Kloosterstraat 2.08
5481 BE Schijndel

In 2011 maakte ik voor het eerst kennis met Tenen Lezen.

Na de eerste cursus ben ik al met het “tenenvirus” besmet geraakt en was ik niet meer te stoppen. Ik studeerde vele tenen en koppelde mijn kennis over de chakra’s met het analyseren van tenen.

Wat voor mij in eerste instantie een luchtig onderwerp leek, bleek zoveel meer inhoud en diepte te hebben dan ik mij ooit had kunnen voorstellen.

Het analyseren van tenen is voor mij heel belangrijk geworden en niet meer weg te denken uit mijn leven. Er gaat geen dag voorbij waar ik niet met tenen bezig ben.

Tot eind 2014 was ik werkzaam bij de overheid. Ik besloot toen te stoppen en mij geheel te richten op mijn energetische werkwijze.

Vandaag de dag geef ik opleidingen, workshops en lezingen in Rosmalen bij Den Bosch, of op locatie, waar ik de cursisten het geheim van de tenentaal leer kennen. Daarnaast maak ik voor alle leeftijden persoonlijke analyses.


Angy van der Lee
Lavendellaar 15
5467 BG Veghel

Thea van der Aa
Molenweg 5
5396 NA Lithoijen

35 jaar geleden raakte ik gefascineerd door voeten, ze dragen je het leven door. Mooi en vernuftig, zoals ze ons dienen.
Na een pedicure opleiding ben ik me verder gaan verdiepen in de “voet” met energetische voetmassage en tenen lezen.
Door deze 3 vaardigheden heb ik een eigen methode ontwikkeld om mijn vak met geduld en passie uit te oefenen.

Gelderland


Jolanda Veldhoen
Vlierbessenlaan 34
7322 HZ Apeldoorn

Sinds 1990 werk ik in mijn praktijk voor natuurlijke huidverzorging, aromatherapie en holistische massage vormen. Holisme wil zeggen, aandacht voor de mens als geheel… we bestaan immers niet uit delen maar zijn de som hiervan en zelfs meer dan dat…

Begonnen als schoonheidsspecialiste, STIVAS gediplomeerd, daarna in de ban geraakt van de etherische oliën wat mijn passie werd. Vervolgens de beroepsopleidingen voetreflextherapeut en HBO toegepaste psychologie levenscoach met goed gevolg afgerond. Om een en ander te kunnen plaatsen op de voet ben ik gaan tenenlezen, boeiend om te zien hoe het omgaan met gevoel en verstand daarin terug te vinden zijn en het te kunnen spiegelen naar de ander.

Mijn werkzaamheden in de praktijk combineer ik met lesgeven en dit alles met passie en veel plezier!


Houkje Besselink
Ijsselstraat 28
7061 AK Terborg

Al een aantal jaren mag ik mij Docent Tenen lezen noemen. Naast het geven van persoonlijke karakteranalyses van de tenen, geef ik opleiding tot karakteranalist, huiskameravonden en workshops.

INZI-EN,  praktijk voor Tarot, Tenen lezen, Kleur Analyse, Reiki.

Utrecht


Helmy van Walsem
Kerkstraat 12
3581 RD Utrecht

Ik inspireer en motiveer anderen om meer tijd voor hun voeten te nemen waardoor zij pijnvrij kunnen lopen, beter contact met hun lichaam krijgen en letterlijk en figuurlijk bewustere stappen kunnen zetten.

De vorm en stand van mijn tenen laten zien dat ik structuur in mijn leven nodig heb en deze ook goed kan aanbrengen. Harmonie is belangrijk voor me en mijn communicatie is (over het algemeen) vriendelijk en tactvol. Ik ben ontvankelijk voor wat andere willen en voelen waardoor het belangrijk voor mij is om me regelmatig even terug te trekken. Verder kan ik vanuit een liefdevolle betrokkenheid een goede ondersteuning zijn voor anderen. Meditatie is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Net zoals alle andere manieren om mijn spirituele ontwikkeling te stimuleren. Hierbij vind ik het belangrijk dat al het spirituele wordt verbonden met het dagelijkse leven. Alles dient praktisch toepasbaar te zijn, anders werkt het niet voor mij.

Overijssel


Monique Geertjes – Oude Lansink
De Kolk 5
7773 BA Hardenberg
0523 648 603
m_geertjes@hotmail.com

Noord-Holland


Carla Steensma – Drost
Strawinskylaan 35
2102 CN Heemstede
023 529 16 09 of 06 16 255 244
carlasteensma-drost@quicknet.nl

Het tenen analyseren heeft al jarenlang mijn passie. Ik ben opgeleid tot cursusleider door de grondlegger Imre Somogyi zelf. Sindsdien leid ik vele cursisten op tot goede tenenanalisten.

Met veel plezier en enthousiasme deel ik deze passie tijdens de lessen, consulten en workshops. Je kan bij mij naast het mondeling analyseren van tenen ook een analyse leren schrijven. Mijn lange ervaring in het onderwijs komt daarbij goed van pas.

Tenen analyseren houdt je een spiegel voor en laat zien hoe je in elkaar zit. Het is iedere keer weer bijzonder om tenen te analyseren. Het vergroot het inzicht in gedrag en karakter waardoor je gevoelens, gedachten en handelen van jezelf en anderen beter kan gaan begrijpen. Frappant om te steeds te zien dat het vaak ontroerd of verbaasd en altijd weer klopt.

Kom het ervaren!


Pauline Freesen
Lage Hoek 110
1689 CP Zwaag

Ik ben Pauline Freesen.
Samenwonend, en moeder van 4 kinderen, 3 dochters en 1 zoon.

Ik werk al vanaf 1994 in de gezondheidszorg, daarnaast heb ik vanaf 2004 een eigen Wellness praktijk.

In mijn praktijk geef ik: zwangerschapscursussen en diverse massages o.a. zwangerschapsmassage, babymassage, voetreflexmassage en tenen lezen.

Zuid-Holland


Margot v. Doggenaar
Lotte Stam Beesestraat 126
3066 HB Rotterdam

Mijn naam is Margot van Doggenaar. Ik ben in 1960 in Nijkerk geboren en op mijn 18de ben ik in Amsterdam Planologie gaan studeren. Na mijn afstuderen werd ik ziek en kwam ik in contact met voetreflexologie. Al snel was ik naast Planoloog ook Voetreflexoloog en is mijn passie voor wat voeten en tenen ons laten zien begonnen.

Sinds 1992 wonen mijn man en ik in Rotterdam. Onze twee kinderen zijn inmiddels uit huis. Ik werk 3 dagen in de week bij de Gemeente Rotterdam als projectmanager en als kata coach.

Vanaf 1986 heb ik mij verdiept in diverse complementaire geneeswijzen en dit heeft ertoe geleid dat ik in 2000 ben begonnen met de Piramide, praktijk voor coaching en healing. Rond die tijd heb ik tijdens een workshop Imre Somogyi ontmoet en ik was zo enthousiast over Tenen analyseren dat ik direct de opleiding tot docent bij hem heb gevolgd. In mijn praktijk maak ik veel gebruik van Tenen analyseren omdat het direct laat zien waar bij de cliënt “de schoen wringt”. Ook lees ik veel baby teentjes en het is heerlijk om aan de ouders handvatten mee te mogen geven voor de opvoeding.

In 2015 ben ik naast mijn praktijk begonnen met DANA Opleidingen om zo nog meer naar buiten te treden met mijn cursussen en workshops. Ik geef cursussen, lezingen en individuele tenen lees sessies. Iedere dag ben ik in mijn praktijk bezig met tenen en voeten en het is geweldig om mensen bewust te mogen maken van alles wat hun voeten laten zien. Minstens zo geweldig is het om de ontwikkeling van de cliënt te volgen en te zien hoe de tenen en dus hun karakter en gedrag kunnen veranderen!


Marjolein Aarten-Willemse
Spinozalaan 1V
2273 XA Voorburg

Mijn naam is Marjolein Aarten-Willemse. Ik ben getrouwd en moeder van vier (volwassen) kinderen en oma van een kleinzoon.

Sinds 1998 heb ik een praktijk in Voorburg voor kinderen en volwassenen met leer- en/of gedrag- en/of motorische problemen. In die hoedanigheid zag ik al vele jaren allerlei zeer verschillende tenen voorbij komen. Door het lezen van het eerste boek van Imre en Margriet over het Tenenlezen ben ik al snel ervan overtuigd geraakt dat deze methode erg veel inzicht kan geven in de persoonlijkheid van iemand, kan helpen bij de opvoeding, in relaties enz.

Eind 2011 ben ik begonnen met intensief oefenen van het tenenlezen, heb alle cursussen en verdiepingsdagen gevolgd en heb op 26 mei 2013 de opleiding tot cursusleider bij het toenmalige “FuDaRe” afgerond. Ik combineer het analyseren van de tenen nu ook in mijn praktijk en merk dat, zowel ik als de cliënt, gebaat is bij deze extra informatie.

Mijn interesse ligt, naast het lezen van (volwassen) tenen, ook bij het analyseren van babyteentjes, waardoor je de ouders een prachtig handvat kan aanreiken voor de opvoeding van hun kindje.

Ik ben me dus nu aan het inzetten om deze mooie methode verder te verspreiden d.m.v. het geven van de cursus “Tenenlezen”, en verdiepingsdagen.


Sylvia Bol
Geerbos 12
2676 BR Maasdijk

Op 11-02-1965 mocht ik mijn voeten op deze aarde zetten in het Westland (Zuid-Holland) en kreeg ik de naam Sylvia Bol.

Na enkele omzwervingen, waarvan verschillende soorten banen in de zorg ging ik vanaf 2007 als zelfstandig ondernemer het pedicure vak in. Hierdoor kreeg ik een passie voor voeten en tenen en was ik gegrepen door het fenomeen tenenanalyse. Voor mij een prachtige visuele manier om iemand zijn karakter te ‘lezen’. In 2015 heb ik met veel plezier de training ‘docent tenen analist’ gevolgd. Nu geef ik lezingen, workshops, consulten en cursussen. Dit doe ik met veel passie en plezier. Zie mijn website voor meer informatie. U bent van harte welkom!


Bernadette Arends
Dongestraat 10
3313 GC  Dordrecht

Limburg


Monique Wilders – van Steenkiste
Gulikstraat 276
5913 CZ Venlo

Flevoland


Mathilde Vuijst
Het Waterland 21
8302 XA Emmeloord

Mijn naam is Mathilde Vuijst. Heb altijd in de gezondheidszorg gewerkt, maar toen ik in 1998 ziek werd kwam ik in aanraking met voetreflex therapie. Een aantal jaren later heb ik die opleiding bij de BER (Bond Europese Reflexologen) gedaan en ben ik uiteindelijk mijn eigen praktijk begonnen met voetreflex in 2010.

De verschillen in voeten en de standen van tenen vond ik zo boeiend dat ik een opleiding ben gaan doen om tenen te analyseren.

Boeiend en mooi hoe veel duidelijkheid dat geeft. De voeten zijn je spiegel en ze vertellen je zoveel meer. Dat is mooi om te vertellen, maar ook mooi om aan anderen te leren daarom ben ik vervolgens doorgegaan om ook les te mogen geven. Wil jij ook graag meer leren of weten wat je tenen je vertellen kijk dan op mijn site of bel me. Ik sta je graag te woord. Met warme groet, Mathilde Vuijst

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.