Oorsprong

De grondleggers

Karakteranalyse via de tenen is een biometrisch kennissysteem dat het mogelijk maakt karakter, persoonlijkheid en gedrag te analyseren door de stand en de vorm van tenen te interpreteren. Deze methode is geschikt om zelfkennis op te doen, relaties te doorgronden en het is een welkome hulp bij opvoeding.

Het karakter analyseren via de tenen is ontwikkeld door oud-journalist en radioman Imre Somogyi en zijn vrouw Margriet. Zij ontwikkelden samen deze karakteranalyse vanuit hun achtergrond als polariteitstherapeut en polariteitsdocent. Vanuit de theorie dat het lichaam elders in het lichaam weerspiegeld wordt (denk aan reflexzones op de voet bv) zijn ze gaan onderzoeken wat de betekenis van tenen zou kunnen zijn. Dat tenen zo persoonlijk zijn en in kleine dingen zo anders in vergelijking met anderen wakkerde hun nieuwsgierigheid aan voor dit onderzoek. Zij interviewden honderden mensen die op stranden en sauna’s hun tenen voor hen blootstelden.

_

Geleidelijk aan ontdekten zij de betekenis van de verschillende vormen en standen van tenen en konden zij relaties leggen tussen het beeld dat tenen biedt en het karakter van mensen. Uiteindelijk heeft dit onderzoek geresulteerd in 3 boeken over karakteranalyse via de tenen. In de opleiding zoals deze nu gegeven wordt, komt al deze kennis van de afgelopen 30 jaar bij elkaar.

Imre Somogyi is op 29 mei 2015 op 72-jarige leeftijd overleden.

Stichting FuDaRe Nederland

Imre en Magriet Somogy hebben de stichting FuDaRe Internationaal opgericht om het gedachtengoed te kunnen verspreiden en bewaken. Ook in Nederland is de stichting vele jaren actief geweest. Alle cursusleiders die op deze site vernoemd staan, zijn opgeleid onder het toeziend oog van de stichting FuDaRe.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.